Повернутися до звичайного режиму

Святковий вернісаж «У колі різдвяних традицій»

Різдвяний настрій витає в міській дитячій книгозбірні. Сьогодні тут пройшов святковий вернісаж «У колі різдвяних традицій»

Різдво – найкрасивіше зимове свято. Про історію свята, про особливості святкування Різдва розповіла завідувач бібліотеки Ольга Лівак, також вона познайомила юних відвідувачів з книгами в яких можна почерпнути багато цікавої і корисної інформації про свята зимового циклу.

З давніх-давен в Україні колядують, звеличуючи новонародженого Месію Ісуса Христа. Свято супроводжується численними звичаями, ритуальними діями, обрядами обходів дворів з величальними піснями і побажаннями. Колядування, щедрування належать до найдавніших народних дійств у слов'янській культурі розповіла бібліотекар Марія Бардась.

Про «Ще́дрик» — одну з найпопулярніших обробок Миколи Леонтовича, знану не тільки в Україні, але й у всьому світі під назвою «Дзвінка колядка, Колядка дзвонів» розповіла бібліотекар Тетяна Шуба.

Як відомо, особливою традицією в надвечір’я Різдва є свята вечеря, до якої обов’язково входить 12 пісних страв. Кожна із 12 страв – це не лише традиція, а й певний символ українського Різдва,тож бібліотекар Тетяна Островська рорзповіла присутнім про те,що символізує певна страва.

Святкова музика, колядки, кутя, красуня ялинка - все це створило теплу невимушену атмосферу довіри, добра і любові. За гостинним різдвяним столом зібралися найкращі користувачі бібліотеки, а в залі лунали колядки та різдвяні пісні.

А ми працівники Володимир - Волинської дитячої книгозбірні з нагоди різдвяних свят бажаєм усім:

Миру, який заповідали ангели людям,

Любові, з якою бігли пастушки до вертепу,

Віри, з якою йшли мудриці до Віфлеєму.

Бажаємо щастя й здоровя бажаєм!

Хай серце радіє душа хай співає,

Кiлькiсть переглядiв: 326

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.